Fluke

Too little,

too late

weak knocks

at the gate

will be ignored

beware of the dog

alive no more

but rabid

frothy gore

in its bite

still virulent

and you fear germs

if memory serves.

Advertisements

3 thoughts on “Fluke

 1. Blete, tashmë ti e di që them gjëra pa ndonjë lidhje kohe e vendi. Me kët rast po të përcjell ca vargje në mënyrën e atij telegrafi që mendoj se është:

  As që do ta mendonte Agamemnoni.
  Leri armët e ballrat e vrugët bregut,
  Zanë, dhe jelet më rrëfe si u valëvitën
  Verbër asaj drizërie virgjërore,
  Mënjanë hekatombave e anijeve e
  Tymit që mbi to thinjej; hejave ndër ato kocka
  Kreshnikësh, kafkave nën përkrenare.

  Kështu rrugës për në Ibë atë ditë vere
  Toka me grurë ra në ruku
  Nën këmbët e një dordoleci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s