Walking behind a real woman

Strong short thighs and sturdy square heels,

She walks undaunted with her head up high

Permed dark hair with gray roots, frozen to the hilt

Her arms shake to the rhythm of the street

One wields a big brown bag

The other a beige umbrella

I imagine the children that proud body held

And the whole world plays on that muscular back

I bow for I will never be

This rough wonder of nature

Excellent translation provided by memo meto:

Shalë të forta, të shkurtra,

mbi taka të rënda kubike

Ajo ecën krenare dhe kokën e mban lart

Flokët ngyrë dheu, të lyer

me rrënjë të thinjura

në gjithë gjatësinë e tyre të ngrirë

Krahët i tunden nën ritmin e rrugës

Në njërin mban një çantë të madhe, të murrme

Në tjetrën një çadër burrash bezhë

Përfytyroj fëmijët që ai trup i pamposhtur mbarti

Dhe si gjithë bota luhet në atë shpinë të hekurt

Përkulem për homazh sepse

unë kurrë nuk mund të jem

Kjo mrekulli e ashpër e natyrës.

Advertisements

11 thoughts on “Walking behind a real woman

 1. hehehe
  tetena, ne shqip shkon keshtu pak a shume:

  Duke ecur pas nje gruaje te vertete

  Shale te shkurtra e te ngjeshura mbi taka te forta katrore,
  Ajo ecen krenare dhe me koken lart
  Floket brune permanent me rrenje te thinjura, llakuar deri ne ngrirje
  Krahet i tunden me ritmin e rruges
  Njeri mban nje cante te madhe te murme
  tjetri nje cader burrash
  Perfytyroj femijet qe ka mbartur ai trup i pamposhtur
  Dhe boten qe luan ne kurrizin e saj muskuloz
  Perkulem me nderim, se kurre nuk do te behem
  si kjo mrekulli e eger e natyres.

 2. Faleminderit bletebzz per perkthimin. Te uroj te mos shnderrohesh si nje grua shqiptare (sidomos nenat tona) qe harruan te jene femra per te qene vetem nena. Te premtoj qe eshte e mundur. Dhe te uroj plot dashuri dhe femije. – kur te duash sigurisht.

 3. e dashur gezuar diten e gruas.kjo vjershe me pelqen shume ndaj e vura se bashku me foton time sot ne flickr.falemderit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s